Manuele Therapie
Manuele Therapie
Geschreven door Administrator
donderdag, 17 september 2015 02:22

 


De fysiotherapeut is een specialist van het bewegingsapparaat. Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd en gecoördineerd geheel van botten, spieren, bloedvaten en zenuwen. Op het moment dat u klachten aan het bewegingsapparaat krijgt, ontdekt u dat veel houdingen en bewegingen niet meer vanzelfsprekend zijn en u in uw dagelijks functioneren, werk, sport of hobby belemmeren. De fysiotherapeut/manueel therapeut kan u dan helpen

 

Manuele Therapie

In onze praktijk zijn 3 manueel therapeuten werkzaam: Frank Delemarre, Janny Gudden en Bart van Houten. Zij hebben allen gestudeerd aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie SOMT te Amersfoort.

Zij zijn geregistreerd manueel therapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie NVMT.
Manuele therapie is een vorm van therapie, die toegepast kan worden bij klachten van het bewegingsapparaat (wervelkolom en arm- en beengewrichten). De klachten kunnen zijn ontstaan ten gevolge van overbelastingen of een beperking van de gewrichten.Door de beperkingen kunnen de bewegingen niet goed meer verlopen. De manueeltherapeut probeert te achterhalen waar de oorsprong van de klacht zich bevind.

De therapie bestaat uit mobilisaties (waarbij de gewrichten in de eindstand worden gezet om het kapsel en de banden op te rekken tot een normale lengte)en uit manipulaties (dit zijn korte snelle bewegingen, waarbij het ene gewrichtstuk ten opzichte van het andere bewogen wordt, dit gaat gepaard met kraken: vandaar de naam kraker). Er gaat niets kapot, maar op dat moment wordt het kapsel opgerekt en komt het gewricht weer in zijn natuurlijke positie. Hierdoor neemt de beweeglijkheid van het beperkte gewricht weer toe. Wel blijft oefening belangrijk om een goede houding en spierkracht (stabiliteit) op te bouwen.

 

Stuur ons een bericht voor meer informatie of bel direct met 040 - 281 43 17.